Om oss

Välkommen till Laholmshem

Laholmshem är det samlande namnet på Laholms kommuns helägda fastighetskoncern med ca 100 anställda som tillsammans förvaltar 230 000 kvm lokaler varav halva ytan utgörs av 1 550 lägenheter och resten är förvaltningsbyggnader (främst skolor och förskolor men även t.ex. äldreboende- och gruppboendeanläggningar).

Laholm har tack vare politiska målsättningar och strategiskt arbete en stark befolkningstillväxt som bedöms fortsätta de kommande åren. Laholmshem har därmed en viktig roll i att både förvalta och utveckla det befintliga fastighetsbeståndet samt vara en tydlig aktör inom nybyggnation av både bostäder och samhällsfastigheter.

Med vårt utmärkta läge, underbar natur och nära till stranden erbjuder vi många tilltalande lägenheter i nästintill alla tätorter i Laholm.

Vår vision är att Laholmshem ska bygga och förvalta trygga, hållbara och attraktiva boende för alla, för att skapa möjlighet till den bästa livskvalitén i södra Sverige. 

Affärsidé: ”Laholmshem ska vara det långsiktiga alternativet för alla genom att erbjuda trygga, hållbara och attraktiva boende med fokus på god ekonomi, service, kvalité och hållbarhet.

”Laholmshem, det trygga hållbara och attraktiva boendet”

Vi tror att många laholmare känner till att Laholmshem finns men vi tror också att vi behöver bli bättre på att berätta vad vi gör för att skapa trygga, hållbara och attraktiva boenden. Under 2021 tog Laholmshem fram en affärsplan för bolaget och deras dotterbolag Kommunfastigheter i Laholm AB. Affärsplanen har flera syften bl a som vägvisare för oss som jobbar i bolagen men även för att förtydliga för hyresgäster och allmänheten vad man kan förvänta sig av oss och vad vi gör för att detta ska infrias.

Laholmshem är en viktig del av Laholms kommun och våra affärsplaner präglas så klart även av krav och förväntningar som vår ägare Laholms kommun har. Vi är ett kommunalt bolag vilket innebär att vi har större förväntningar på att medverka till samhällsnyttan. Detta är en del i vårt uppdrag som är inspirerande, utmanande och som vi är väldigt stolta över.   

Vill du läsa mer om våra affärsplaner så klicka på denna länk och ni är givetvis välkomna med frågor eller synpunkter, maila då till kundtjanst.laholmshem@laholm.se.