Betalning/hyra

Det är viktigt att hyran betalas i tid. Laholmshem erbjuder dig som vill betala sina hyror på ett enkelt sätt. 

Hyran betalas i förskott till bankgiro 590-8215 och ska vara inbetalad till den sista vardagen varje månad.
Du kan lätt se dina hyresavier genom att logga in på Mina sidor, där hittar man hyresbelopp, OCR-nummer
och förfallodatum.

AUTOGIRO

Vid betalning med autogiro kan du lita på att din hyra alltid betalas i tid. Du behöver endast se till att det finns pengar på ditt bankkonto. Hyran dras automatiskt från ditt bankkonto sista vardagen varje månad – bekvämt, praktiskt och säkert för att anmäla autogiro kontaktar du kundtjänst eller så laddar du ner autogiroblanketten här 

E-FAKTURA

Med E-faktura är det enkelt att betala räkningar var du än befinner dig. Det är ett smidigt, och överskådligt sätt att fullgöra sina skyldigheter. Anmälan om att du vill ha en e-faktura från Laholmshem gör du via din Internetbank.

Givetvis går det också att ta bort tjänsten. Vill du inte längre ha e-faktura registrerar du en avanmälan till din Internetbank.

SEN BETALNING

Tänk på att man inte kan betala för sent flera gånger, då riskerar man att förlora sin hyresrätt och tvingas flytta på grund av upprepade försenade hyresinbetalningar.

Betalas inte hyran skickas det ut ett inkassokrav via Intrum Justitia som Laholmshem har avtal med.

Om du fortfarande inte betalar kan det leda till uppsägning av kontraktet.

Därefter går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten. Om du fortfarande inte betalar kan det leda till uppsägning av kontraktet dvs man förlorar sin bostad. 

Alla kan få problem med ekonomin. Vi är angelägna om att försöka hjälpa dig. Ring Kundtjänst hellre än att inte betala alls.