Skummeslövsstrand

SKUMMESLÖVSSTRAND - NÄRA TILL ALLT

Under de senaste decennierna har Skummeslövsstrand och grannbadorten Mellbystrand vuxit, mycket tack vare att många sommarstugor blivit åretruntvillor, vilket gör att fler och fler människor bosätter sig permanent på orten. I den norra delen av kustområdet finns ett köpcenter med flera olika butiker, liksom hotell, badanläggningar, restauranger, nöjesställen med mera. Tack vare de fina badmöjligheterna mångdubblar orten sin befolkningsmängd under sommarperioden.

Kommunikationer

Skummeslövsstrand ligger bra till med väldigt bra kommunikationer till omvärlden – med E6:an precis i närheten är det enkelt att ta sig till både Malmö och Göteborg samt närliggande flygplatser i Halmstad och Ängelholm.

Det finns även dagliga bussförbindelser till Laholm på Kustvägen, bussen stannar även till vid järnvägsbron vilket gör Västkustbanan lättillgänglig för pendlare. I Allarp ligger Båstads nya järnvägsstation. Ett nytt samhälle som kommer att vara en del av Skummeslövsstrand.  

 Service
I Skummeslövsstrand finns en livsmedelsbutik, restaurang, vårdcentral, frisör, lekplats med grillplats, ett bageri, sommartid en temperarade havsvattenbassäng, flera naturreservat, motionsslingor och förskolor. 

 

 

Fakta Skummeslövsstrand

Antal invånare tätort: ca 1235 st
Laholm: 7 km
Avstånd till Halmstad: 23 km
Avstånd till strand: 0 km