Knäred

– ENTREPRENÖRSORT I EN FRITIDSMETROPOL

Här finns också otroligt fina fritidsmöjligheter som kanotpaddling, fiske och vandring i makalöst vacker natur. Här står stenen som ett historiskt monument av freden i Knäred 1613.

Våra lägenheter i Knäred

Vårt boende i Knäred är varierat för att passa alla smaker. Vi har såväl trevliga marknära boenden som andra alternativ för både gammal och ung. Det finns tvåvåningshus med traditionella trapphus men också hus med egen ingång från markplan. Kommunen erbjuder äldreomsorg i särskilt boende på äldreboendet Björkebogården.

Kommunikationer

På vardagarna finns bussturer till Laholm, Veinge, Halmstad och Markaryd.

Service

I Knäred finns, utöver den fantastiska naturen, även en livsmedelsbutik, en vårdcentral, tandläkare, bank, pizzeria, restaurang, hotell, blomsteraffär och järnhandel.

Förskola och skola

För de yngsta barnen finns daghemmen Dalkulla och Kungabarn. Från förskolan till och med årskurs sex går barnen i Knäredsskolan, därefter, under högstadiet, går de på Veingeskolan i Veinge.

Fritidsaktiviteter

Samhället har en egen motions- och idrottsanläggning såväl som en tempererad utomhusbassäng. Flammabadet har öppet från början av juni till mitten av augusti. Knäred har fina förhållanden för camping och annat friluftsliv. Dessutom finns en aktiv samhällsförening som arrangerar olika tillställningar och aktiviteter.

 

 
  

Fakta Knäred

Antal invånare tätort: 1239 st
Antal lägenheter: 175 st (varav i särskilt boende 55)
Avstånd till Laholm: 20 km
Avstånd till Halmstad: 35 km
Avstånd till strand: 27 km