BYGGNATION FÖR NYA MÖJLIGHETER!

Hällebäck
BYGGNATION FÖR NYA MÖJLIGHETER!
Nu har Laholmshem AB fått rivningslov beviljat för rivningen av flerfamiljshuset Hällebäckshus på Altonaområdet i Laholm och arbetet har påbörjats. Huset har tidigare inrymt 53 lägenheter samt garage. Upphandlad rivningsentreprenör är Håltagarna i Skåne AB.
Laholmshem AB har de senaste åren renoverat de tre andra befintliga husen på området och nu är det tid att ta tag i det sista av de fyra husen, i folkmun kallat Hällebäckshus. Främsta anledningarna till att detta hus rivs är att:
-Laholm växer och Laholm vill fortsätta växa. Med närheten till förskola, skola, vårdcentral, mataffär, gym, stadspark och centrala Laholm så är det ett ypperligt läge för förtätning.
-I och med förtätningen på denna plats tas ingen värdefull jordbruksmark i anspråk. Vi vill kunna skapa upp emot 100 bostäder på samma plats.
-Området får en blandning av bostäder för att skapa en möjlighet till boendekarriär i ett bra område. Här kommer finnas allt ifrån nya lägenheter till lägenheter renoverade i olika nivåer. Här kommer finnas små och stora lägenheter. Allt för att skapa en integration på området.
-Vi vill genom att ta ett helhetsgrepp om området skapa ett tryggare och säkrare område. Detta görs mycket genom att utemiljön kommer ses över på hela området.
-Vi kommer tillgodose tillgängligheten i de nya husen. Bland annat kommer husen vara utrustade med hiss och uppfylla dagens byggstandarder.
Rivningsarbetet kommer att pågå under första halvåret 2024 och beräknas vara klart sommaren 2024. Just nu har man satt upp avspärrningar runt omkring området. Arbetet kommer påbörjas med invändig sanering därefter påbörjas den fysiska rivningen inom ett par veckor.
Har ni några frågor eller funderingar kring rivningen är ni välkomna att kontakta kundtjänst på Laholmshem AB.