Skottorp

– GRÄNSEN MELLAN SKÅNE OCH HALLAND

Vid Skottorp går gränsen mellan Skåne och Halland. Havet västerut med badorten Skummeslövsstrand och Hallandsåsens strövområden finns på bara några kilometers avstånd. Närheten till havet är en av fördelarna med att bo i Skottorp – exempelvis är det bara tre kilometer till stranden i Skummeslövsstrand. Närheten till motorvägen E6 har också betydelse för Skottorps utveckling och kommunikationerna norr- och söderut. Det som Skottorp troligtvis är mest känt för är Skottorps slott, eller kanske snarare Karl XI:s bröllop på slottet 1680. Kyrkan i Skottorp byggdes ca 1180 och är den äldsta i Laholms kommun.

Våra lägenheter i Skottorp

I Skottorp bor du marknära i mindre, trivsamma lägenheter med egen ingång och uteplats. Nu har vi också nyproducerade lägenheter att erbjuda i Skottorp. Tillgängliga och trevliga lägenheter speciellt lämpliga för äldre.


Kommunikationer

Med E6 nära inpå är det lätt att med bil ta sig både norr och söder ut – Skottorp ligger nästan mittemellan Halmstad och Ängelholm. Bussförbindelser finns till Båstad, Laholm samt badorterna Mellbystrand och Skummeslövsstrand. Det finns en fin cykelväg mellan Laholm och Skottorp på gamla västkustbanan som sedan fortsätter till Båstad via Skummeslövsstrand.

Service

Skottorp har en pizzeria, frisör, blomsteraffär, herrekiperingsbutik, krukmakeri. 

Förskola och skola

I Skottorp ligger för de mindre barnen Mumindalens förskola och Skottorpsskolan där barnen går från förskolan till årskurs sex. Under högstadiet går eleverna på Våxtorpsskolan i Våxtorp.

Fritidsaktiviteter

Skottorp har ett starkt föreningsliv. I samhället finns en idrottsplats med fotbollsplan och tillhörande klubb. På Skottorps slott hålls säsongsbetonade event som till exempel rundvandringar och café.

Sol, bad och fina strandpromenader i grannorten Skummeslövsstrand är bara några kilometer bort. Där finns också fina grustennisbanor i Båstadklass.

 

 

 

Fakta Skottorp

Antal invånare tätort: 538 st Avstånd till Laholm: 13 km
Avstånd till Halmstad: 29 km
Avstånd till strand: 3 km