Hasslöv

- ROFYLLD MILJÖ VID ÅSENS KANT

Hasslöv är ett litet samhälle med villor och jordbruk tätt inpå. Där finns alla typer av hus, från gamla torp till nybyggda villor samt många lantbruksfastigheter. Samtidigt är det bara två kilometer till E6:an som tar dig norr- eller söderut på motorväg till arbete, handel eller förströelse. Nära är det också till Båstad och allt som Hallandsåsen erbjuder i form av härlig och spännande natur. Runt Hasslöv finns många bra vandringsleder för dem som tycker om att vara ute i naturen, en känd sevärdhet är bronsåldersgraven Lugnarohögen. 

Våra lägenheter i Hasslöv

I Hasslöv erbjuder vi trevliga marklägenheter i vacker radhusstil med egen trädgårdstäppa och en fantastisk utsikt över den mäktiga åsen och jordbruksbebyggelsen samt mer traditionella marklägenheter för både äldre och yngre.

Kommunikationer

Närheten till E6 ger närhet till större städer som Halmstad och Ängelholm samt vidare till Helsingborg och Malmö. I Allarp ligger Båstads nya järnvägsstation. 

Det finns ingen bussförbindelse förutom skolskjuts för skolelever. Dock finns möjlighet att beställa skjuts till bussförbindelsen till Laholm. 

 

Service

I Hasslöv finns det åkerier, en växtbutik och smidesverkstad.

Förskola och skola

På den lilla orten ligger friskolan Hasslövs byskola, som har klasser från förskolan upp till årskurs sex. De yngre barnen går på familjedaghem och de äldre går under högstadietiden på Våxtorpsskolan.

Fritidsaktiviteter

I Hasslöv finns det en hembygdsförening och ett aktivt byalag som har hand om bygdegården och diverse aktiviteter. Byn har närhet till friluftslivet på Hallandsås samt inte så långt till skidbacken Vallåsen. Hasslöv har även en fotbollsförening.

 

  

Fakta Hasslöv

Antal invånare tätort: 266 st Avstånd till Laholm: 15 km
Avstånd till Halmstad: 35 km
Avstånd till strand: 8 km

Lugnarohögen

Lugnarohögen i Hasslöv