Vallberga

– MED RÖTTER I MYLLAN

Vallberga ligger bara några kilometer söder om Laholm och är ett trivsamt villasamhälle som kretsar kring jordbruket. Förr fanns det ett stort och känt mejeri som tillverkade ost samt ett äggpackeri. Istället för jordbruksprodukter tillverkas det idag örtmediciner i det gamla mejeriet, kvar finns lantmannaföreningen och en maskinstation.


Våra lägenheter i Vallberga

I Vallberga erbjuder vi lägenheter i traditionella flerbostadshus med trapphus i trivsam miljö liksom vackra tvåvåningshus med egen ingång eller loftgång med tillgång till hiss. Dessa särskilt lämpade för äldre människor eller andra som har det jobbigt med trappor. Det finns också bostäder i äldre, mer traditionella enplansbyggnader.

Kommunikationer

Samhället har bra kommunikationer med vägar åt alla håll, vilket ger goda bussförbindelser till Båstad, Laholm och Våxtorp. Dessutom finns en fin cykelbana på den gamla järnvägsbanken som går mot Laholm respektive Båstad, samt en bra cykelväg som leder till Ränneslöv.

Service

I Vallberga finns ett populärt gatukök med jourbutik, det finns också frisör, TV-service och Vallberga Lantmän. I det lilla centrumet ligger även ett fint bageri med konditori. Strax utanför byn hittar du gårdsbutik, restaurang och ett lanthotell med spa.


Förskola och skola

För de yngre barnen finns Vallmons förskola och därefter börjar de Vallbergaskolan som har klasser från förskolan till och med årskurs sex. Under högstadiet åker eleverna till Lagaholmsskolan i Laholm.

Fritidsaktiviteter

På Vallbergaskolan finns en utomhusbassäng som är uppskattad av ortsborna, dessutom har Vallberga en fin fotbollsanläggning, Wallevi. 

 

 

 

 

Fakta Vallberga

Antal invånare tätort: 729 st

Antal lägenheter: 63 st

Avstånd till Laholm: 6 km

Avstånd till Halmstad: 31 km

Avstånd till strand: 7 km