Våxtorp

– VID FOTEN AV HALLANDSÅSEN

Samhället är präglat av trygghet där invånarna kan bo och verka i sin hembygd.
Närheten till Hallandsåsen ger bra skidåkning på vintern med sin fina skidanläggning med flera nedfarter och backarna är kända över hela södra Sverige och i Danmark. På sommaren kan man åka rodel på åsen, köra downhill med mountainbike eller leva friluftsliv och besöka fina rekreationsområden. Välkänt är också de årligen återkommande knallemarknaderna på våren och hösten. Våxtorp är även en industriort som håller Våxtorpsborna väl sysselsatta.


Våra lägenheter i Våxtorp

I Våxtorp har vi såväl trevliga marknära boenden som andra alternativ för både gammal och ung. Det finns tvåvåningshus med traditionella trapphus men också hus med egen ingång från markplan. Kommunen erbjuder äldreomsorg i särskilt boende på äldreboendet Solgården.


Våxtorp

Kommunikationer

Väg 24 till Laholm och Örkelljunga går igenom samhället, liksom väg 115 mot Båstad, vilket gör att bilkommunikationerna är mycket goda i alla riktningar. På vardagarna går det även flera bussturer till Laholm.

Service

Här finns bank, postservice, livsmedelsbutik och andra små affärer som till exempel en antikhandlare och en möbelaffär. Dessutom finns det pizzeria, kiosk med matservering, järn- och byggvaruhandel, djurklinik och ett naturskönt beläget värdshus strax utanför byn.

Förskola och skola

För de små finns Bullerbyns förskola och de lite äldre går på Våxtorpsskolan som har årskurserna F-6 och i samma område även klasserna 7-9.

Fritidsaktiviteter

Förutom skidbacken Vallåsen och rodelbanan Kungsbygget finns idrottsmöjligheter som volleyboll, ridning, tennis och fotboll. Här finns även en naturcamping, ett musikhus där Våxtorps Brassband har sin verksamhet, Sveriges största voltigeklubb och en mycket aktiv hembygdsförening. Strax utanför samhället ligger Laholms golfbana med 27 fina hål. 

Här kan du ladda ned ditt utskriftvänliga områdesblad

 

 

Fakta Våxtorp

Antal invånare tätort: 1015 st

Antal lägenheter: 144 st (varav 68 i särskilt boende)

Avstånd till Laholm: 13 km

Avstånd till Halmstad: 35 km

Avstånd till strand: 15 km