Mellbystrand

– IDYLLEN VID HAVET

Strandstugor i Mellbystrand


Mellbystrand är en gammal badortsidyll med bakgrund från 20- och 30-talet. Under de senaste decennierna har Mellbystrand och grannbadorten Skummeslövsstrand vuxit, mycket tack vare att många sommarstugor blivit åretruntvillor, vilket gör att fler och fler människor bosätter sig permanent på orten. Köpcenter med flera olika butiker har etablerats, liksom hotell, badanläggningar, restauranger, nöjesställen med mera. Tack vare de fina badmöjligheterna mångdubblar orten sin befolkningsmängd under sommarperioden.

 

Mellbystrand

 

Våra lägenheter i Mellbystrand

Våra bostadsområden i Mellbystrand ligger centralt och bra belägna alldeles i närheten av stranden. Det marknära boendet i enplans parhus på Hallandsvägen är mycket attraktivt och ett av våra mest populära bostadsområden.

Med bra läge i Mellbystrand finns också det nya bostadsområdet Strandbyn vid Kolonivägen som är en kooperativ hyresrättsförening men funktionella seniorlägenheter, mer information om detta hittar du här.

Ladda ner informationsbroschyr här.


Kommunikationer

Mellbystrand ligger bra till med väldigt bra kommunikationer till omvärlden – med E6:an precis i närheten är det enkelt att ta sig till både Malmö och Göteborg samt närliggande flygplatser i Halmstad och Ängelholm.

Det finns även dagliga bussförbindelser till Laholm på Kustvägen, bussen stannar även till vid järnvägsbron vilket gör Västkustbanan lättillgänglig för pendlare.

Service

Det finns mycket annat förutom stranden i Mellbystrand. Där finns exempelvis shoppingcentret Mellby Center med ett antal butiker och stormarknaden Ica Maxi, ett bra utbud av fristående specialaffärer, matställen, frisör och annan nödvändig service. Ytterligare en livsmedelsbutik samt några småbutiker finns i centrum av norra Mellbystrand. 

Förskola och skola

I Mellbystrand ligger daghemmen Junibacken och Nyckelpigan. För de äldre barnen finns Mellbystrandsskolan med årskurserna F-6. Högstadieelever åker buss till Lagaholmsskolan i Laholm.

Fritidsaktiviteter

Det finns bra möjligheter, i alla dess former, för den sportintresserade så som golf, tennis, vindsurfing, motionsslingor, minigolf och fiske. I norra delen finns också ett populärt naturreservat.
Den aktiva Mellbystrandsföreningen anordnar aktiviteter och festligheter året runt.

 

 

Fakta Mellbystrand

Antal invånare tätort: 2404 st
Antal lägenheter: 40 st (varav 27 i kooperativ hyresrätt)Avstånd till Laholm: 7 km
Avstånd till Halmstad: 23 km
Avstånd till strand: 0 km

Sol och bad i Mellbystrand