Hishult

- KONSTENS OCH SKOGARNAS METROPOL

 

Hishult är ett trivsamt samhälle i den östra delen av Laholms kommun. Hishult är numera känt för sin konsthall, där flera kända konstnärer ställer ut varje år. Runt samhället finns fin natur med djupa skogar och små, vackra sjöar. Det finns dessutom två gästgivaregårdar som är kända för sin goda mat.

 

 


Våra lägenheter i Hishult

 

I Hishult har vi främst marknära lägenheter lämpade för både äldre och yngre hyresgäster, men där finns även tvåplanslägenheter med trapphus.

 

Kommunikationer

 

På vardagarna finns bra bussförbindelser mellan Hishult och Laholm.

Service

 

I Hishult finns det utöver den fina skogen och konsthallen även en livsmedelsaffär, bank, blomsteraffär samt konditori med café. Där finns också en stor, årligen återkommande loppis och i trakten finns flera gårdsbutiker.

Förskola och skola

 

Barnen går först på dagiset Åkerlyckan sedan i Hishultsskolan från förskolan till årskurs sex. Därefter får de åka till Våxtorp under högstadietiden.

Fritidsaktiviteter

 

Fotboll finns både i Hishult och i Kornhult, det finns även ett aktivt byalag som arrangerar en hel del aktiviteter samt en fritidsgård. Dessutom erbjuder Hishult naturupplevelser både i skogar och runt sjöar.

 

Fakta Hishult

Antal invånare tätort: 347

Avstånd till Laholm: 20 km
Avstånd till Halmstad: 43 km
Avstånd till strand: 27 km