Lilla Tjärby

– NATUR OCH TRYGGHET I SAMSPEL

Drygt en kilometer norr om Laholm ligger Lilla Tjärby som är ett barnvänligt litet villasamhälle. Det lugna samhället kan uppfattas som en förort till Laholm, men har även industrier som exempelvis Lantmännen Cerealia samt växthus och bilförsäljningsföretag.

Lilla tjärby

 

 

 

Våra lägenheter i Lilla Tjärby

 

Våra lägenheter i centrala Lilla Tjärby erbjuder ett trevligt marknära boende i både mindre och större varianter med egen entré och uteplats eller balkong. På äldreboendet Fridhemsgården erbjuder kommunen äldreomsorg i särskilt boende med biståndsprövning.

Kommunikationer

Lilla Tjärby ligger utmed gamla vägen till Halmstad, vilket ger utmärkta förbindelser till Laholm och Halmstad, både med bil och med buss. Fin gångbana/cykelbana finns mot Laholm och Veinge.

Service

I Lilla Tjärby finns en jourbutik med ett bra utbud och trevlig service samt en trädgårdsanläggning.

Förskola och skola

I Lilla Tjärby finns det utmärkta förskolor som Katthults förskola och Söderlägets förskola. De större barnen går i skolan i Ahla mellan ettan och trean, för att sedan åka buss till Veinge mellan årskurs fyra till nio.

Fritidsaktiviteter

Här finns ett eget, mycket aktivt, fotbollslag Lilla Tjärby IK och fotbollsplanen ligger bland åkrar i slående vacker natur. Friluftsmöjligheterna är stora kring Lilla Tjärby sjö och här finns även en camping och en ridanläggning.

 

 

Fakta Lilla Tjärby:


Antal invånare tätort: 963 st 
Antal lägenheter: 130 st (varav 48 i särskild boende)
Avstånd till Laholm: 1 km
Avstånd till Halmstad: 23 km
Avstånd till strand: 9 km