Kooperativ hyresrätt

Kooperativ hyresrätt är en upplåtelseform som innebär att man hyr en lägenhet på ungefär samma villkor som en vanlig hyreslägenhet. Hyresvärden är dock en kooperativ hyresrättsförening. För att hyra en kooperativ hyresrättslägenhet måste man vara medlem i föreningen. Detta ger också större möjlighet för hyresgästen att påverka sitt boende. Den kooperativa hyresrättsföreningen hyr huset av fastighetsägaren (Laholmshem AB) och hyr i sin tur ut lägenheterna till medlemmarna. En kooperativ hyresrättsförening är ett särskilt slag av ekonomisk förening. Medlemmarna betalar insats (upplåtelseinsats) i samband med lägenhetsupplåtelsen. I detta avseende liknar kooperativ hyresrätt bostadsrätten. Till skillnad från bostadsrätt kan den som bor i kooperativ hyresrätt inte sälja denna. Man får dock tillbaka upplåtelseinsatsen om man flyttar och lämnar föreningen.

I Laholmshems bostadsbestånd finns två kooperativa hyresrätts-föreningar. Båda föreningar upplåter s k seniorbostäder. De föreningarna är Strandbyn i Mellbystrand samt Agnes Park i centrala Laholm.

För att blir registrerade som intresserade måste medlemsavgiften på 500 kronor betalas in samt blanketten Medlemsanmälan fyllas i. Denna avgift kommer inte att återbetalas i fall man inte längre är intresserade eller när man lämnar föreningen.

Kontakta Kundtjänsten vid intresse!

Strandbyn är ett boende för seniorer som önskar bo i strandnära miljö med möjlighet att delta i föreningsliv för god granngemenskap med all den trygghet det innebär. Fina marklägenheter med liten trädgård att sköta.

Ladda ner informationsbroschyr här.

Agnes Park är ett boende centralt i Laholm, vid kanten av stadsparken. Närheten till all service i Laholm och tillgång till en grön oas utanför huset.

Ladda ner informationsbroschyr här.

För mer information om kooperativ hyresrätt och de båda bostadsområdena, kontakta Kundtjänsten, tel. 0430-151 10.